J. Echenoz: Me'n vaig: escoltat

L'any passat Jean Echenoz va eixir en la llista dels millors llibres publicats en 2013 amb "14"; llibre que vaig comprar per a regalar. I vaig descobrir que en 1999 li van concedir per Me'n vaig el Premi Goncourt: atorgat a la millor obra de ficció en prosa per la Societat Literària dels Goncourt. Malgrat estar només dotat amb un premi simbòlic de 10 euros, es tracta de la distinció més prestigiosa de les lletres franceses (wiki). 
Dit això, Jen Echanoz mostra en el llibre que es preocupa per escriure bé. Pot ser no és exagerat dir molt bé. T'adones de seguida que l'esriptura flueix i que no es limita a narrar convencionalment, sinó que utilitza una doble narració en paral·lel que augura, massa prompte, que en algun moment es trobaran. Hi ha una sorpressa, d'eixes que el Pare Knox prohibeix, que millor t'el lliges i la descobreixes. 
La llàstima és que Echanoz no sembla tindre gaire interessant que dir.  És un bon exemple de què es poden escriure novel·les bé, però no deixar res en qui les llegeix.

Comentarios

Entradas populares