A. Adiga: Tigre blanc: escoltat

Continue les meues lectures ara amb un llibre premiat en 2008 amb el Premi Booker. Era la primera novel·la de Aravind Adiga, escriptor indi-australià (va nèixer a India però es va traslladar a Austràlia: també va
estudiar a EEUU, però sembla que això no te dóna la categoria de ser indi-australià-nordamericà).
Dos són les raons per haver llegit aquest llibre: la de haver estat premiat i el seu títol. Quant fa uns mesos vaig veure La vida de Pi, pel·lícula on hi apareix un tigre,  eixa paraula (i L'Índia), tornaren a atraure'm. I dic tornaren perque sabut és que el mot tigre és especial per als seguidor o lectors de Borges... Tanmateix, això són faves d'altre cabaç. 
El llibre està bé. Tenint en compte que el escriptor és periodista i durant molt de temps ho va ser com a corresponsal dels temes financers, el panorama que hi presenta s'ha de considerar com ben fonamentat. Crec que utilitza intel·ligentment la crítica del sistema social i econòmic-polític de l'Índia per a criticar també el sistema occidental. I, d'altra banda, que estiga comptat dirigint-se a un ministre xinés que va a visitar l'Índia és també prou original, ja que li permet situar-se, no diré equidistant, entre el sistema capitaliste occidental i el comunista de la Xina (situant-se en el seu lloc: a cavall dels dos models, ¿agafant el pitjor de cadascú?). 
Per altra banda, tal i com anava llegint-lo, m'anava dient: este Adiga no farà res millor. 

Comentarios

Entradas populares